Tysklands bedste rødvine

Deutscher Rotweinpreis 2014
Hvert år i november måned kårer vinmagasinet Vinum Tysklands bedste rødvine gennem konkurrencen Deutscher Rotweinpreis. En konkurrence Vinum har organiseret og drevet gennem de sidste 28 år! I år var der 1600 vine indsendt som skulle fordeles ud på de 8 vinderkategorier, med 3. vinder vine i hver kategori. Pfalz og Wüttemberg regionen markerede sig meget stærkt i år.
 

Gennem de sidste 20 år er der sket en jordskredslignende sejr for tysk rødvin både i selve Tyskland, men så sandelig også på de internationale markeder. Kvaliteten er mærkbart forbedret og vinmagerene der profilerer kronen af tysk rødvin, er blevet en generation yngre, fremsynede og kvalitetsbevidste i et hidtil uset omfang.

Hvor tyske vinmagere tidligere vinificerede rødvin efter en tradition der især var præget af deres erfaringer med hvidvin, og med et resultatet derefter, er det nu en generation af vinmagere, der laver absolut top kvalitet udfra en helt anden viden og målsætning, som markerer tysk rødvin internationalt. Ser man på de bedste producenter af rødvine, er de i absolut verdensklasse.

En af de faktorer der har været med til at udvikle og definere den nye tyske rødvinsstil, er den årlige konkurrence ”Deutscher Rotweinpreis, som magasinet ”Vinum” har afholdt siden 1987.  I år var der vine fra Pfalz som var de helt store vindere, mens Wüttemberg regionen også var rigtigt godt med. Men gamle kendingen som f.eks. Phillip Kühn og Knipser var ikke med på vinderskamlerne i år. Årsagen - deres vine var endnu ikke klar til præsentation "Die Brauchen noch Zeit" var udmeldingerne. Det har åbnet op for nye vindere i år.

Der hvor tysk rødvin virkelig har markeret sig helt suverænt internationalt gennem de sidste 5-6 år er på Pinot Noir. I år var der 170 vine med i finaleudtagelsesrunden ud af i alt 1600 indsendte prøver. Det siger meget om spændvidden og produktionsmængden bag tysk Pinot Noir. I år gik Uli Metzger, Weingut Uli Metzger, i Grünstadt-Asselsheim af med sejren. med vinen "Pinot Noir Arthos 2012".

Weingut Ringes fra Freinsheim var også bemærkelsesværdigt meget fremme i skoene. De vand 2. og 3. pladen på bedste Pinot Noir, 2. pladsen i kategorien Deutsche Klassiker, 3. pladsen i Cuvées,

Se dette års sejersvine her: http://www.rotweinpreis.de/pdf/2014/Pressemitteilung%20RWP%20fuer%20Website.pdf