Riesling Skibet skal under sejl igen

Skibet lastet 900 liter Riesling, der gik ned i Spodsbjerg havn i oktober er nu i kærlige hænder. Du kan stadig være heldig at få fingrene i nogle af flaskerne!
Rigtig mange fulgte dramaet omkring Rieslingskibet i ugen op til efterårsferien. Et af Danmarks ældste fartøjer "Skibet" af 1880 der begav sig ud på en historisk færd, lastet med masser af god tysk mosleriesling. Skibet gik ned og blev hævet umiddelbart 2 døgn efter, men hvordan er det gået siden?
 

 

Selv skibshunden endte med at lappe Riesling i sig!

En gruppe entusiaster anført af Jacob Kocemba fra The Standard, genoplivede i år en 500 år gammel tradition med at sejle Tysk Riesling op til Københavnerne med det gamle sejlskib ”Skibet”.

Skibet gik desværre ned i en storm ved Langeland, men Skipper Peer Bonnemann og hans frivillige besætning redde bådelivet, skibet og lasten.  Vinen blev serveret på The Standard den 10. oktober i forbindelse med kulturnatten. Se video fra festlighederne her http://www.youtube.com/watch?v=UvuaIQB3rFs

I gruppen af frivillige samarbejdspartnere bag genoplivelsen af denne gamle sejlskibstradition stod bla. The Standard, Løgismose, Theis Vine, Tysk Vinkontor, Foreningen Skibet og dets besætning. Hos Theis Vin og Løgismose kan du stadig være heldig at kunne købe flasker  fra skibsladningen. Kig efter fiskekasserne!

Skibet er vel på land nu, og Årøsund Bådebyggeri har påbegyndt arbejdet med at gøre Skibet sødygtigt igen – Hele skroget skal have en omgang, men især det store hul i skibssiden, som medførte at skibet gik ned. Samtidig skal motor, og skibets øvrige rigning, elektriske navigationsudstyr mv. sættes i stand el. helt udskiftes. Men Skipper Peer er en ukuelig optimist og drømmer om at nå at sejle Skibet til Pinsetræf i foråret 2015!

Det vil dog kræve en del penge at få Skibet ud at sejle igen. Skibets forsikring og Skibsbevaringsfonden er med, og støtter bevarelsen af Skibet, som en del af vores maritime kulturarv, men der mangler stadig et stort beløb for at få Skibet gjort sødygtigt igen, og føre det tilbage til den stand det var i inden forliset.

Vi opfordrer derfor til at være med til at redde Danmarks maritime kulturarv. Støt skibets renovering ved at yde et bidrag på Foreningen Skibets konto: regnnr: 5382 kontonr.: 0526099 - Alle bidrag store som små modtages med tak

 Se mere på  Skibets hjemmeside her http://www.foreningenskibet.com